Selasa, 28 Oktober 2014

Magnificent Mangrove

When you hear the word "PIK", what comes to your mind the first time?
"Pik pik olimpiiiik!" or PIKachu! Or the famous culinary cafes & restaurants as Hong Tang and Sumoboo?
I've seen some bloggers posted about Taman Wisata Alam Angke (Mangrove Forest) and their photos were beautiful. I nearly can't believe it's located at Jakarta! Exactly at PIK - Pantai Indah Kapuk. I really want to go there, and I asked my backpacker friends to go together. Pretending we are tourists at Jakarta! :D
Entrance ticket is Rp 25.000 per person (Indonesian citizen), and Rp 10.000 for parking fee. No cameras are allowed, but we can take pictures using our phone camera (weird rule, eh?). For ones who bring camera (maybe for commercial photoshoot or prewedding), they have to pay Rp 1.000.000 additional fee.


The views were mesmerizing. Lots of mangroves and bridges makes it kinda romantic. BUUUUTTT we arrived there at 11 am and the weather was freaking hot! Don't forget to bring umbrella / hat and sunglasses if needed. I suggest you to go there in the morning or afternoon >_<
That "houses" are actually hotels. Interested to camp at mangrove forest?
 
This view kinda reminds me of Nami Island Korea :P, but this is the tropical version hehehe.

Review:
  • Time spent at Taman Wisata Alam +- 2 hours
  • Nice views but too hot!
  • Very crowded on weekend, we didn't try the boat because of the long queue
  • No camera rule is weird. Lucky you who has iPhone or smartphones with good camera quality
  • Bring tongsis for more fun! :)))
UPDATE (since some of you asked :p)
Activities you can try:
  • Just take a walk and enjoy scenery
  • Cycling (they have bicycle track)
  • Ride a boat or row a boat (with additional fee)
  • Camp (in hotels as shown in a picture above, price starting from Rp 300.000 per night)
  • Outbond
  • Plant mangrove tree (with additional fee)
Oh yeah I would like to thank Matriphe's blog for giving a complete pricelist guide & directions to Taman Wisata Alam Angke Kapuk. Really useful resource before going there!
That's the beauty of blogging, sharing accessible information to others ;)

11 komentar:

  1. beneran itu hotel?
    ada gitu yang mau nginep?
    ngebayangin kalo malem. krik krik kriikkk >.<

    BalasHapus
    Balasan
    1. Hahahaaa iyaaa itu disewain Rp 300ribu semalem, kamar mandi luar..
      Krik krikkk ngga kebayang malem2 gelap disitu :p

      Hapus
  2. di surabaya kan ada juga tuh hutan mangrove
    sering dijadiin lokasi foto prewed

    BalasHapus
  3. seru kayaknya buat foto2 :P
    di sana bisa kegiatan apa aja Mbak Tia? apa cuma banyak spot foto aja?

    BalasHapus
  4. iya nih camera role nya emang weird haha. Jadi mikir-mikir pas ke jakarta, mau kesana tapi nggak punya hape berkamera OK. huu~

    Iya mbak disana ada apa aja? :)

    BalasHapus
  5. tasnya yang dipakai donk, gambar burung seakan emang sengaja biar sesuai tema hehe :p Tia aku ganti blog nih :)

    luciaberta.blogspot.com

    BalasHapus
  6. @mbak Elsa: ah iyaaa di Surabaya juga ada yah... Hiks dulu kok gak kepikiran kesana >_<
    @r-Aulia & Erny: hihiiii akhirnya aku update di artikel blognya :D Info paling lengkap sih di blognya Matriphe (link tercantum di artikel)
    @Luchie: huahahhaa iya, bajunya ijo pula... Menyatu dengan lumut :)))

    BalasHapus
  7. Baru tau ada yang kayak gini di PIK.. dan ada hotelnya juga! Hehe, boleh sekali2 kesana sekalian mampir Hong Tang.. #eh

    BalasHapus
  8. itu hotelnya gak banyak nyamuknya ya :D

    tertarik pengen ke mangrove yg di surabaya, kabarnya yg di surabaya wisata mangrove yang terbesar sejawa bali, tapi belum kesampaian :( mbayangin panas dan akan bakalan ribet bawa anak, kasian panas2, hehehe

    BalasHapus
  9. Pantai Indah Kapuk memang bagus Tia, sebelumnya saya ke sana juga tapi sempet nyasar dulu ke Suaka Margasatwa Muara Angke, milik pemerintah. Meski kurang terawat, bagus juga untuk dikunjungi. :D

    BalasHapus
  10. baru tau ada yg beginian di jakarta, hahahaha. cobain ah kapan2 :D

    BalasHapus

Would love to hear your thoughts ;)